Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Barta Nóra kiemelkedő short track eredményt ért el Iglón

Dobos László 2023. december 20., 19:02

Nagyon erős nemzetközi short-track versenyen vettek részt az elmúlt napokban a székelyföldi fiatal rövidpályás gyorskorcsolyázók. A szlovákiai Iglón megrendezett viadalon Barta Nóra érte el a legjobb eredményt.

Barta Nóra kiemelkedő short track eredményt ért el Iglón
A Csíkszeredai ISK short track csapata Iglón. Középen Kalamár Zsolt edző, balról az első Barta Nóra Fotó: Kalamár Zsolt

Népes mezőny gyűlt össze Iglón (Spišská Nová Ves) a Danubia Kupa sorozat harmadik versenyén, ahol korosztályonként a lányoknál és a fiúknál is több mint 30-an álltak rajthoz.

A legszínvonalasabb harcok a Nyílt kategóriában voltak, ahol az ifjúsági B és A korosztály (U18 és U20) a felnőttekkel együtt versenyzett. A Csíkszeredai ISK rövidpályás gyorskorcsolyázói közül négyen indultak, közülük Barta Nóra a 8., László Judit Sára a 18., Farkas Bíborka a 20., Madarász Tímea pedig a a 25. helyen végzett.

Kalamár Zsolt, az ISK edzője – figyelembe a sportág romániai mostoha körülményeit – összességében elégedett volt tanítványai eredményeivel.

„Egy kiváló debreceni edzőtábor után, megfelelően felkészülve álltak rajthoz a lányok. Ennek sikereként tudható be Barta Nóra kiemelkedő versenyzése, de László Sárának is sikerült saját rekordjait megdönteni. Farkas Bíborkának és Madarász Tímeának sajnos ballábas versenyük volt, esések hátráltatták a jobb helyezések elérésében. Összességében egy remek felkészülési sorozatot zártunk, és bizakodva várjuk az újévi folytatást, ami január 5-7. között Budapesten a Pannónia Kupa lesz” – nyilatkozta Kalamár a Székelyhonnak.

Tapasztalatszerzés szempontjából kiváló versenyen vannak túl a Csíkszeredai Sportklub versenyzői is. Szőcs Renáta edzőnő tanítványai közül Iglón a D korosztályban (U14) Fülöp Hosszú Magor a 15., Lőrinczi-Mátéfi Balázs pedig a 23. helyen végzett, míg a C korosztályban (U16) Márton Henrietta a 15., Gere Cyntia pedig a 17. helyen zárt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.