Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Barta Nóra első lett a szegedi Tisza Kupa short track versenyen

Dobos László 2024. március 26., 16:16

Rangos nemzetközi rövidpályás-gyorskorcsolya versenyről tértek haza a székelyföldi sportolók. A nagyifjúságiak és a felnőttek közös versenyén Barta Nóra végzett az első helyen Szegeden, ahol a többi csíki korcsolyázó is szép eredményt ért el.

Barta Nóra első lett a szegedi Tisza Kupa short track versenyen
Galérianézet
A szegedi Tisza Kupa short track viadal legjobbjai a női kategóriában. Középen Barta Nóra Fotó: Csíkszeredai ISK

Barta Nóra, a Csíkszeredai ISK tehetsége minden versenyszámban első lett, Kalamár Zsolt tanítványa az 500, az 1000 és az 1500 méteres távok utáni eredményhirdetésen is a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Székelyföldet három klub képviselte az eseményen: a Szőcs Renáta által felkészített Csíkszeredai Sportklub, a Szekeres-Csíki Gyöngyvér edzette Felcsík SK és Kalamár Zsolt csapata, a Csíkszeredai ISK. Minden korosztályban három-három versenytávon mérték össze tudásukat a Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból, Horvátországból és Romániából érkezett korcsolyázók.

A székelyföldiek helyezései összetettben:
Ifjúsági F (2014-2015-ben születettek): 11. André Beáta (Csíkszeredai Sportklub).

Ifjúsági E korosztály (2012-2013-ban születettek): 2. Lőrinczi-Mátéfi Viola Veronika (Csíkszeredai Sportklub), 3. Csiszer Csenge Berta (Csíkszeredai ISK), 4. András Vivien (Csíkszeredai Sportklub), … 6. László Krisztina Réka, 7. László Szepesi Emma, … 10. Erőss Dorka (mind Csíkszeredai ISK), … 13. Veress Klára (Csíkszeredai Sportklub), illetve 7. András Kevin (Csíkszeredai Sportklub). Az E-F korosztályok váltóversenyén második helyen végzett Veress Klára, Lőrinczi-Mátéfi Viola Veronika és András Vivien alkotta Csíkszeredai Sportklub csapata.

A Csíkszeredai Sportklub versenyzői, jobbról Szőcs Renáta edzőnő Fotó: Csíkszeredai Sportklub

Ifjúsági D korosztály (2010-2011-ben születettek): 6. Török Boglárka Anna, … 22. Jére Boglárka (mindketten Felcsík SK), illetve 5. Csiszer Árpád (Csíkszeredai ISK), … 15. Lőrinczi-Mátéfi Balázs (Csíkszeredai Sportklub).

Ifjúsági C korosztály (2008-2009-ben születettek): 3. Márton Henrietta (Csíkszeredai Sportklub).

Ifjúsági A + B + felnőttek (2008 előtt születettek): 1. Barta Nóra (Csíkszeredai Sportklub).

Barta Nóra részt vett a vébén is
Bár Romániában hosszú évek óta nincs működő szakszövetsége a korcsolyasportoknak, a csíkszeredai Barta Nóra, és edzője kijutottak a nemrég Lengyelországban megrendezett short track ifjúsági világbajnokságra – ahol a csíkszeredai Kájoni János Szakközépiskola 10. osztályos diáklánya volt a legfiatalabb versenyző. Kalamár Zsolt tanítványa mindhárom távon egyéni csúcsokat futott, ezek – 52 induló közül a legjobb 40 közé kerüléshez voltak elegendőek.

A Csíkszeredai ISK rövidpályás gyorskorcsolyázói Szegeden Fotó: Csíkszeredai ISK

„Még mindig hihetetlen számomra, hogy eljutottam az első ifjúsági világbajnokságomra, kicsi korom óta ez egy nagy álmom volt. Azzal a céllal menten ki a lengyelországi Gdańskba, hogy a saját időimet megfussam, és minél többet hozzak ki magamból. Ez szerintem a legjobban sikerült, a kedvenc távomon eléggé sokat sikerült kihoznom magamból, így született egy jó időeredmény. Kimondani nem lehet szavakban, hogy mennyire megtisztelő volt a legjobbak társaságában jégre lépni, számomra egy felejthetetlen élmény. Szerintem egy sportoló életébe nagyon fontos a tapasztalat, és én ezzel a versennyel rengeteget szereztem. A jövőre nézve nagyon szeretnék még tovább fejlődni és ennek érdekében keményen fogok küzdeni, hogy minél jobb eredményeket érjek el” – mondta el Barta Nóra a Székely Sportnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.