Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bajnoki címek és dobogós helyezések a székelyföldi birkózóktól

Horváth Bálint Ottó 2024. július 09., 12:11

A marosvásárhelyi Simon László Sportcsarnok adott otthont hétvégén a serdülő, U15-ös korosztályú országos birkózó-bajnokságnak. Több székelyföldi klub sportolói szereztek bajnoki címet és további dobogós helyezéseket.

Bajnoki címek és dobogós helyezések a székelyföldi birkózóktól
Marosvásárhelyen avattak bajnokokat az U15-ös korosztályban Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-Birkózás

A Székelyudvarhelyi ISK birkózó szakosztályát képviselve a korondi műhely versenyzői közül a 44 kilogrammos súlycsoportban Fülöp Kristóf elhódította a bajnoki címet, Kacsó Ábel (52 kg) ezüstérmet nyert, Moldován Vencel (57 kg) a harmadik helyen végzett. A dobogósok mellett Papp Balázs, Bálint Alexandra és Tamás Dávid egyaránt az ötödikek lettek.

Kiváló eredményeket értek el a marosvásárhelyi klubok birkózói, az ISK színeiben Nagy István megszerezte az aranyérmet, Yanis Man, Barabás Anna és Anemona Duma a második helyen zártak, míg a BSG-nél négy első (Georgiana Hărsan, Simina Manțog, Maxim Panuș, Ionuț Goran) és három (Andrei Covalschi, Kurta Sándor, Kilyén Előd) harmadik helyezés volt a termés.

Fotó: Rab Zoltán

Egy érem összejött a Sepsiszentgyörgyi Sepsi ISK-tól is, amelynél Sándor Tímea ezüstöt szerzett, Pál Alpár pedig az ötödik lett.

A klubok rangsorában a Székelyudvarhelyi ISK a harmadik helyet szerezte meg, míg a Marosvásárhelyi BSG a második pozícióban zárt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.