Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az utolsó fordulókra készülnek a csíkszeredai nemzetközi sakkversenyen

Dobos László 2023. augusztus 26., 12:38

Már csak két forduló maradt hátra az esztendő legrangosabb székelyföldi sakkversenyen, a Csíkszeredában zajló 26. Caissa Nemzetközi Sakkfesztiválon, és a 10. Balogh János Emlékversenyen. Az utolsó játszmákat szombaton és vasárnap rendezik.

Az utolsó fordulókra készülnek a csíkszeredai nemzetközi sakkversenyen
Galérianézet
Az utolsó két fordulóban szombaton 16 órától és vasárnap 9.30-tól kezdődnek a mérkőzések Fotó: Biró Zoltán

Hét versenynap után a 30 versenyzős főcsoportban a sokszoros román bajnok Vladiszlav Nevednicsij (Arnia Chessit Chitila) vezet 6 ponttal, megelőzve a székelyudvarhelyi születésű Vajda Albertet (Jászvásári Poli) és Cristian Dobret (Universitatea Târgoviște), akik 5-5 pontot összesítettek.

A legnépesebb a B csoport, ahol 38 versenyző harcol a dobogós helyekért. Hét forduló után Donici-Májer Dávid (Marosvásárhelyi ISK) áll az élen 6,5 ponttal, megelőzve a 6 pontos Eduard Panaitet (CS Logic Delta Tulcea), illetve az egyaránt 5-5 pontos Lucian Tătart és Aurelian Butuzát (Mindketten Marosvásárhelyi ISK), valamint a Csíkszeredai Caissa Sakk Klub képviselőjét, Andrei Gheorghet.

A gyerekek számára kiírt Balogh János Emlékversenyen (22 induló) hét forduló után George Ciprian Cernencu (Galaci CSM) vezet 6,5 ponttal, őt az 5,5 pontos Ioan Ivan (Minerva Brăila) és az 5 pontos Donici-Májer Luca (Marosvásárhelyi ISK) követi az élmezőnyben.

A 9 fordulós, svájci rendszerben zajló verseny játszmáit ezen a honlapon is lehet követni. Az utolsó két fordulóban szombaton 16 órától és vasárnap 9.30-tól kezdődnek a mérkőzések, a nézők belépése díjtalan.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.