Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az ökölvívók világversenyei után jön a Tatárdomb Kupa

Gergely Imre 2023. november 23., 11:53 utolsó módosítás: 2023. november 23., 12:23

Közeleg a színvonalasnak ígérkező nemzetközi ökölvívó torna: december 8-9-én, Gyergyószentmiklóson magyarországi és romániai válogatott sportolókkal csapnak össze az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub fiatal bokszolói. Európa-bajnoki és világbajnoki résztvevők, érmesek is érkeznek.

Az ökölvívók világversenyei után jön a Tatárdomb Kupa
Az ötödik lesz a sorban. Illusztráció Fotó: Gergely Imre

Immár ötödik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub (EGÖSK) a Tatárdomb Kupát, ahol ezúttal a magyarországi és romániai mezőny legjobbjai lesznek a házigazda egyesület vendégei.

Amint Huszár Árpád, az EGÖSK vezetője elmondta, a Tatárdomb Kupát a korábbi években szeptember elején a szárhegyi tatárdombi búcsúhoz kötve szervezték meg, amiatt is, mert ez az az alkalom, amikor a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeknek az iskolakezdésre való lelki megerősítést nyújtja Böjte Csaba prédikációja, és mert számos ökölvívó az alapítvány neveltje.

Idén azonban közbeszólt az U14-esek Európa-bajnoksága, amely nagyon közel esett a Tatárdomb Kupa tervezett időpontjához, így a versenyt halasztani kellett a december 8-9-i dátumra.

Az idei versenyen szorítóba lép Fazakas István és Tallósi Vanessza is, akik az Eb-n bronzérmet szereztek. Kesztyűt húz itt Bogyor Dávid is aki szintén ott volt az U14-esek kontinentális versenyén, valamint Csiki Róbert, aki az U22-es Európa-bajnokságon szerepelt. És nyilván a hazai közönség előtt is megmutathatja a tudását Benedek Péter és Mailát István is, akik jelenleg Örményország fővárosában, Jerevánban az U16-os világbajnokságon képviselik Magyarország színeit. Péter az 52 kilós súlycsoportban, András a 63 kilósok mezőnyében bokszol a csütörtökön kezdődő viadalon, és a magyar válogatott edzőjeként Huszár Árpád is segíti őket, hogy minél jobb eredményekkel térhessenek haza.

A hazai közönség előtt szerepelni mindig különleges kihívás, ez is garantálja, hogy kemény, színvonalas meccsekre van kilátás a Tatárdomb Kupán.

A Hargita Megye Tanácsával partnerségben megrendezésre kerülő eseményt különféle szórakoztató programok és tombolasorsolások is színesítik majd, várhatóan remek élményt jelent majd a nézőknek. A belépés díjtalan lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.