Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az ifjúsági olimpia a cél a gyergyói görsízőknek

Gergely Imre 2023. szeptember 12., 11:20

Olaszországban, illetve Észak-Macedóniában zajló versenyeken szerepelnek Páll Boglárka és Páll Gábor, a Gyergyószentmiklósi ISK sífutói. Ebben az évben a kvótaszerzés a céljuk, hogy ott lehessenek a jövő januári Ifjúsági Olimpián.

Az ifjúsági olimpia a cél a gyergyói görsízőknek
Páll Boglárka és Páll Gábor Fotó: Jánosi István

Páll Boglárka a középmezőny első felében, illetve az élmezőny közelében végzett az Olaszországban, Ziano Di Fiemme-ben rendezett görsí versenyeken. Egy 9. és egy 14. helyezés a mérlege egy körpályán, illetve egy folyamatos emelkedőn rendezett futamon.

A romániai válogatott színeiben szereplő sportoló edzője Jánosi István kiemelte, hogy ez már önmagában is szép teljesítmény, de különösen növeli ennek az értékét az, hogy a 2007-es születésű Boglárka a 2004-es korosztályban versenyzett. Jánosi (aki a válogatott csapatvezetője is) elmondta, Boglárka jövő januárban Dél Koreában sorra kerülő EYOF ifjúsági olimpia induláshoz szükséges pontoknak közel felét gyűjtötte eddig össze, és jó esély van arra, hogy néhány jó eredménnyel megszerezze a kvótát.

Fotó: Jánosi István

A Gyergyói ISK egy másik sífutója Páll Gábor Észak-Macedóniában szerepel a következő napokban, számára is a kvótaszerzés a cél az idei versenyévadban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.