Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az Év Sportolója 2022 Gála: élőben közvetíti a díjátadót az M4 Sport

Székely Sport 2023. január 09., 11:03

Új helyszínen, a budapesti Operaházban rendezik meg az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2022 díjátadót hétfőn. A nagyszabású eseményt 20.30-tól a közmédia sportcsatornája élőben közvetíti.

Az Év Sportolója 2022 Gála: élőben közvetíti a díjátadót az M4 Sport
Fotó: M4 Sport

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) immár 65. alkalommal ismeri el az év legkiemelkedőbb sportolóit. Az est házigazdája az M4 Sport műsorvezetője, Mohay Bence lesz.

Az M4 Sport 2015-ös megalakulása óta névadója Az Év Sportolója Gálának, amelyet január 9-én nyolcadik alkalommal közvetít élőben. A közmédia sportcsatornája idén is kiemelten készül az eseményre, nemcsak élőben adja a gálát, hanem már a díjátadó előtt harminc perccel kapcsolja riporterét, Ujvári Mátét a vörösszőnyegről, így a nézők exkluzív betekintést kaphatnak a rendezvény hangulatába.

A 2022-es gálán is tíz díjat adnak át a MSÚSZ tagjainak szakmai döntése alapján, egyről azonban nagyrészben a szurkolók dönthettek.

Ehhez a két éve életre hívott „Az Év sportpillanata” elismeréshez az M4 Sport különösen kötődik.

A kategória tíz jelöltjére az m4sport.hu oldalon lehetett szavazni december 30-ig. A legjobb három mezőnyének kialakulása után egy háromtagú grémium dönt a győztesről, amelynek elnöke Novotny Zoltán.

„Nagyon nehéz dolga volt a nézőknek az Év sportpillanatának megválasztásánál, hiszen rengeteg maradandó, életre szóló élményt köszönhetünk 2022-ben is a magyar sportolóknak. Büszkék vagyunk rá, hogy ezeket az eseményeket, többek között a téli olimpiát, a budapesti vizes-világbajnokságot, a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseit, vagy az FTC El-menetelését is élőben közvetíthettük” – mondta az M4 Sport csatornaigazgatója. Székely Dávid hangsúlyozta, mennyire büszke a sportolók teljesítményére, akik elképesztő sikereket értek el tavaly.

A gálán minden évben sztárfellépőket is láthatnak a nézők és a díjátadók névsora is illusztris.

Idén Novák Katalin köztársasági elnök és Fabio Capello, a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője, illetve a 11-szeres paralimpiai bajnok, Farkas Henrietta is ad át díjat.

„Próbálunk felnőni a feladathoz, a világsikereket elérő magyar sportolók teljesítményéhez legalább közelítőleg méltó Sportgálán köszönni meg nekik az élményeket, amelyeket az elmúlt évben is kaptunk tőlük. Köszönjük a névadó televíziós partnerünknek, az M4 Sportnak, hogy már nyolcadik alkalommal közvetíti élőben az évről évre egyre rangosabb eseményt” – mondta a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője Szöllősi György.

A január 9-én este látható másfél órás gálaműsort látványos show színesíti. A nézők minden eddiginél különlegesebb díjátadóra számíthatnak a budapesti Operaházból. Az M4 Sport – Az Év Sportolója 2022 Gála hétfőn 20:30-kor kezdődik élőben az M4 Sporton.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.