Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az éremszerzést célozza meg az Eb-n a székelyudvarhelyi asztaliteniszező és edzője

Józsa Csongor 2024. május 21., 20:09

Három szakágban lesz esélyük, hogy dobogóra álljanak. Bukarest a házigazdája az U13-as korosztály asztalitenisz Európa-bajnokságát.

Az éremszerzést célozza meg az Eb-n a székelyudvarhelyi asztaliteniszező és edzője
Toró Dávid második Európa-bajnokságára készül Fotó: László Ildikó

Szerdától vasárnapig Bukarestben rendezik az U13-as korosztály asztalitenisz Európa-bajnokságát. Három versenyszámban osztanak aranyérmeket, a romániai együttes egyik játékosa és szövetségi kapitánya székelyudvarhelyi, Toró Dávid és György István.

Egy hete már a helyszínen, a fővárosi sportcsarnokban hangol mind a lány, mind a fiú együttes. A Nadalia Ionașcu, Maya Madar, Kariss Șerban, Andrei Bădescu, Alexandru Pop és Toró Dávid összetételű gárdát a György-Andreea Zanfir duó irányítja.

A romániai U13-as válogatott Fotó: Facebook/frtmromania

Ezen korcsoport számára ez lesz a második kontinenstorna az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) égisze alatt. Egy évvel ezelőtt Zágrábban már ott volt a székelyudvarhelyi játékos és trénere. Akkor vegyescsapatban tizenegyedikek lettek, Toró párosban a legjobb 16, egyéniben pedig a legjobb 32 között búcsúzott.

„Nagyon sok versenyen, világ- és Európa-kupán voltunk az elmúlt évben. A szövetség nem csak azzal vállalt nagyot, hogy a szervező, hanem mindent megadtak nekünk, hogy igazán eredményesen tudjunk itthon szerepelni.

Az elvárás, hogy érmet szerezzünk. Ezt pedig reálisnak tekintem is. Nagyon erős a mezőny, kicsi dolgok döntenek ebben a korosztályban”

– mondta el a Székely Sport megkeresésére György István, az U13-as romániai válogatott székelyudvarhelyi szövetségi kapitánya.

Székelyudvarhelyi asztaliteniszezőként legutóbb György Szilárd volt korosztályos Eb-n, ő a legnagyobb sikerét 1998-ban könyvelte el, amikor Olaszországban megnyerték a csapatban a kontinesviadalt.

Az U13-as Európa-bajnokság a csapatversennyel indul, amit a vegyespáros és az egyéni megmérettetés követ. Az eseményt élőben közvetíti az ETTU TV.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.