Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Autós gyorsulási versenyre készülnek Csíkban

Dobos László 2022. június 22., 17:20

Székelyföldön, a Tolvajos-tető és Hargitafürdő között, a 138A jelű megyei úton rendezik szombaton az országos hegyi autós gyorsasági verseny ötödik fordulóját, a Rittner Béla Emlékversenyt.

Autós gyorsulási versenyre készülnek Csíkban
A Tolvajos-tető és Hargitafürdő között rendezik a Rittner Béla Emlékversenyt Fotó: Pinti Attila

Az eseményt felvezető csíkszeredai városházán tartott sajtótájékoztatón Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, László Róbert versenyigazgató és Adrian Teslovan csíki raliversenyző, a vetélkedő menedzsere beszélt az eseményről.

Elhangzott, hogy csúcsot döntött a benevezett autók száma, több mint hatvanan állnak majd rajthoz szombaton, az autókat pedig pénteken 19.30-tól Csíkszereda központjában lehet közelről megnézni.

Másodszorra lesz autós gyorsulási verseny a 138A jelzésű megyei úton, a szervezők pedig minden szempontból jobb eseményt ígérnek a tavalyinál. A Tolvajos-tető és Hargitafürdő közötti útszakaszt szombaton 8.45 és 13, illetve 14 és 18.15 óra között zárják le a forgalom elől.

Három szurkolói zónát alakítottak ki, a nézőket pedig különjárat szállítja fel és le. A székelyföldi autós versenyt a Prima Sport Tv élőben fogja közvetíteni – közölték a szervezők.

Bolgár pilóta is lesz az indulók között, ettől nemzetközi a szombati verseny, amelynek díjkiosztó ünnepségét szombaton 19 órától tartják Csíkszereda központjában.

„Ezt követően, ugyanott, a Szabadság-téren Tóth Gabi koncert lesz” – hangsúlyozta Korodi.

A tervek szerint Hargita megyét öten képviselik a hétvégi gyorsulási versenyen: a székelyudvarhelyi Jakab Attila (Honda EP3) és Gál István (Suzuki Swift), a csíkszeredai Szabó Botond (Radical SR3 RS formaautó) és Popovici Loránd (Dacia Logan), illetve a szépvízi Fazakas Erik Zsolt (Honda Civic Type R).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.