Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ausztriában versenyeztek a VSK Csíkszereda sítájfutói

Dobos László 2023. január 12., 10:58

Három kontinensről és tizenkét országból, több mint száz résztvevővel vette kezdetét Ausztriában a Ski-O Tour sorozat, amely egyben a sítájfutó világkupa első fordulója is volt.

Ausztriában versenyeztek a VSK Csíkszereda sítájfutói
Szép Zoltán Fotó: Forrás: VSK Csíkszereda

A VSK Csíkszereda négy sportolót nevezett a megmérettetésre, amelynek eredetileg Ramsau kellett volna otthont adjon, de mivel Ausztriában is hóhiánnyal küzdenek, így a versenyt elköltöztették az 1700-1800 méteren fekvő Tauplitzalmra. Az új helyszínen már az első nap (hétfőn) nagy havazás volt, így a verseny friss hóban zajlott. A sprintversenyt a norvég Bjornar Kvale nyerte, honfitársa a világranglista éllovas Jorgen Baklid és Isak Jonsson előtt. A csíkiak közül Szász Botond az 59., Szép Zoltán a 60., Simion Suciu a 63., Gegő Hunor pedig a 66. lett.

Kedden a nagy havazás miatt több órát csúszott a rajt és a pályát is le kellett rövidíteni a nagy mennyiségű friss hó és az erős szél miatt. Győzött a finn Aapo Viipola, két norvég Henrik Fredriksen Aas és Isak Jonsson előtt. A VSK sítájfutói közül Gegő a 49., Szép az 51., Suciu az 52., míg Szász az 58. helyen ért célba.

Szász Botond Fotó: Forrás: VSK Csíkszereda

Szerdán egy 16,5 km hosszú üldözőversenyre került sor, amelyen két térképcsere is volt. A leggyorsabbnak a norvég Jorgen Baklid bizonyult, a finn Niklas Ekstrom és a szintén norvég Henrik Fredriksen Aas előtt. A romániai versenyzők közül Szép Zoltán az 53., Simion Suciu az 55., Szász Botond pedig az 58. helyen végzett, Gegő Hunor sajnos belázasodott és nem tudott rajthoz állni.

Simion Suciu Fotó: Forrás: VSK Csíkszereda

A Ski-O Tour sorozat pénteken a svájci Val Müstairban folytatódik. Összetettben Isak Jonsson áll az élen, a VSK Csíkszereda képviselői közül Szép Zoltán a 33., Suciu Simion a 36., Szász Botond pedig a 37. helyről várja a folytatást.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.