Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megvédte címét a Guinness-rekorder sepsiszentgyörgyi kerékpáros

Sebestyén Ervin 2024. május 22., 20:56

Az elmúlt hét végén rendezték Radócon a 2024-es kerékpáros triál országos bajnokságot, amelyen a sepsiszentgyörgyi háromszoros Guinness-rekorder, nyolcszoros országos bajnok Orbán-Barra Gábor aranyérmet szerzett.

Megvédte címét a Guinness-rekorder sepsiszentgyörgyi kerékpáros
Fotó: Facebook/Orbán-Barra Gábor

Hosszú évek óta az ország egyik legsikeresebb és legismertebb triál kerékpárosa Orbán-Barra Gábor, aki ezúttal is kiválóan teljesített a Suceava megyében megrendezett eseményen. A háromszéki sportoló az Elit 20-as és Elit 26-os kategóriában is próbára tette tudását, ahol a szám a kerék méretét jelképezi.

Előbbiben megvédte a címét, míg utóbbiban három év után először maradt le a dobogóról.

„Nagyjából két héttel a verseny előtt tudtuk meg, hogy mikor kerül megrendezésre az esemény, ebből adódóan igazából nem is sikerült megfelelően felkészülni.

Tudni kell, hogy ebben a sportágban az országos bajnokságokat nagy általánosságban augusztus és szeptember körkényén szokták megszervezni, hiszen télen a sportolók leginkább erőnléti edzéseket végeznek”

– nyilatkozta a Székely Sportnak Orbán-Barra Gábor.

Hozzátette, hogy a környéken egyébként sem egyszerű a felkészülés, hiszen Sepsiszentgyörgyön nincsen triál pálya, ezért arra kényszerül, hogy az utcán gyakoroljon különböző falakon, vagy éppen amilyen akadályt talál magának.

Ez már önmagában problémát jelent, mivel hiába találok különböző akadályokat a városban, ezek nyilván nem egy helyen vannak, így egy komplett versenyszituációt nem tudok összerakni és gyakorolni, ami nagy hátrányt jelent a többiekkel szemben”

– mondta el a nyolcszoros országos bajnok.

A háromszéki sportoló azzal a céllal utazott az eseményre, hogy minél több éremmel térjen haza. Egyik kategóriában aranyérmet szerzett, a másikban éppen hogy lecsúszott a dobogóról.

„Ami számomra nem volt fair play, hogy nálunk verseny előtt a pályára nem szabadna felmenni biciklivel, ennek ellenére pénteken este az

érkezésemkor az a látvány fogadott, hogy a szervező klubjához tartozó versenyző már gyakorol. Nyilván ennek is köszönhető, hogy volt, aki jobb teljesítményt nyújtott nálam”

– árulta el csalódottan a Székely Sportnak.

Van viszont pozitívum is abban, hogy máris lejárt az országos bajnokság, ugyanis már más célokra tud koncentrálni. Orbán-Barra Gábor showmenkedéssel is foglalkozik, van egy hordozható triál pályája, amivel vállal fellépést szinte bármilyen eseményen (fesztivál, cégesbuli, városnapok, ehhez hasonlók).

„Augusztus 9-én a SIC Feszten újabb Guiness-rekordot szeretnék megdönteni, hátsó keréken való ugrálásban, ahol egyébként szintén az enyém a csúcs, saját magamat kellene legyőzzem. Magyarországon is szeretnék részt venni több színvonalas versenyen, ezeken készülni a decemberi világbajnokságra, amit Abu-Dzabiban fognak megszervezni. Ehhez viszont még szükségem lenne támogatókra, hiszen egy ilyen helyre ellátogatni és ott lenni nem kis pénzbe kerül, a Román Kerékpár-szövetség pedig nem igazán tud segítséget nyújtani” – vázolta fel Orbán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.