Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Apró nüanszok döntöttek, nem az udvarhelyiek javára

Józsa Csongor 2022. március 26., 14:19

Jól kezdte a tavaszi tornát a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK férfi asztalitenisz együttese. A ki-ki meccs a kezükben volt, kicsúszott a győzelem.

Apró nüanszok döntöttek, nem az udvarhelyiek javára
Szoros csatákban maradtak alul Fotó: Erdély Bálint Előd

Szinte tökéletes menetelésre volt szüksége az udvarhelyi gárdának, hogy ott legyen a Szuperliga legjobb négy csapata között az alapszakaszt követően. A tavaszi idény találkozóit szerdától szombatig Izvorani-ban játszotta a nyolccsapatos mezőny.

A György István edző-játékos által irányított gárda a György Szilárd, Sebastian Loso és Lucian Munteanu trióval vágott neki a sorozatnak. Remek volt a rajt, megnyerték az első két találkozójukat.

A harmadikon sok minden eldőlt, a Konstanca ellen végig kézben volt a győzelem megkaparintása, a végső párosításban Loso 2–0-ra vezetett, de innen fordított az ellenlábas.

Ez végül kulcsmomentum volt, a folytatásban nem tudtak átlépni ezen a botláson, végül három győzelemmel, négy vereséggel zárták a tavaszi idényt, összesítésben a hatodikok lettek az alapszakaszban.

Az alsóházban a Craiova ellen csapnak össze, a párosmeccsen aki kikap, kiesik az élvonalból.

Lucian Munteanu és György István Fotó: Erdély Bálint Előd

„Természetes, hogy jobbra számítottunk. Ez egy ilyen idény volt, a fontos mérkőzések nem felénk dőltek el. A bronzérem után abban reménykedtünk, hogy idén is ott leszünk a felsőházban, most nem jött össze. Előbb arra összpontosítunk, hogy megnyerjük az alsóház meccsét, ami szinte kötelező számunkra. Aztán jöhetnek az újabb nemzetközi porondon lévő megmérettetéseink” – foglalta össze a tornát az udvarhelyiek edző-játékosa.

A másik székelyföldi gárda, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC kiválóan teljesített, megnyerte az alapszakaszt, így éremért játszhat. A felsőházba a háromszékiek mellett a Mioveni, a Steaua, és a Câmpulung jutott.

Férfi asztalitenisz Szuperliga, tavaszi idény

Az ISK-SZAK eredményei:
3–1 a CS TT Pristavu Câmpulunggal,
3–0 az Universitatea Craiovával,
2–3 a Konstancai TT-vel,
1–3 a Bukaresti Steauával,
2–3 a CS Mioveni-el,
3–0 a Gloria Buzăuval,
2–3 a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-el.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.