Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Amerikai világkupaversenyeken vett részt Szász Kincső

Dobos László 2023. július 02., 16:07 utolsó módosítás: 2023. július 02., 16:09

Két világkupaversenyen szerzett értékes világkupa-pontokat az elmúlt napokban a csíkszeredai Szász Kincső fallabdázó. Mindkét versenyt az Amerikai Egyesült Államokban rendezték.

A Csíkszeredai Transylvanian Tennis & Squash Sportklub versenyzője, Szász Kincső előbb a Greenwich-ben (Connecticut állam) megrendezett PSA Touron lépett pályára, ahol a negyeddöntőig jutott, ott a francia Julia Le Cog állította meg (11:4, 11:9, 11:8). Ezen a versenyen Szász Kincső mellett egyiptomi, indiai, amerikai, japán, brazil, ecuadori és ír versenyzők szerepeltek a főtáblán.

Szász Kincső értékes világkupa-pontokat szerzett Fotó: Szász László

A második júniusi világkupa-forduló Houstonban zajlott, a Champion Fiberglass Women’s Open 2023 nevű viadalon egyiptomi, amerikai, indiai, mexikói, walesi, ukrajnai, magyar, brazil és skót versenyzők társaságában került fel Szász Kincső a 16-os főtáblára, ahol a brazil Bruna Marchesi Petrillo ellen szenvedett vereséget egy öt játszmás (5:11, 11:8, 12:10, 11:13, 4:11), 53 perces mérkőzésen, és ezzel a székelyföldi sportoló a 9. helyen zárta a versenyt.

A magyar színeket képviselő székelyföldi Szász Kincső jelenleg a 118. helyen áll a világranglistán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.