Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ahány székelyföldi versenyző, annyi magyar érem ökölvívásban

Gergely Imre 2023. április 16., 15:41

Tizenhárom sportolóval vett részt az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub a magyarországi ökölvívás egyik legrangosabb versenyén, az Utánpótlás Magyar Kupán és mindegyikük dobogóra állhatott. A csapatversenyben pedig több, mint 70 egyesület közül a második legjobb eredményt érték el összesítésben.

Ahány székelyföldi versenyző, annyi magyar érem ökölvívásban
Tizenhárom versenyző, tizenhárom érem Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub (EGÖSK) immár évek óta szállítja futószalagon a bajnoki címeket Romániában és Magyarországon is. Az elmúlt napokban folytatódott ez a rend, az EGÖSK gyergyószentmiklósi székhelyén fejlődő sportolók mellett a sepsiszentgyörgyi fiókegyesületük is elkezdte az érmek gyűjtését.

Aranyérmet szerzett Tallósi Tímea (U12), Fazakas István (serdülő, 52 kg), Bogyor Dávid (serdülő, 60 kg), Tallósi Vanessza (serdülő 60 kg), Fazekas Katalin (junior 52 kg) és Mailát András (junior 63 kg).

Ezüstérmesek lettek Csiki Máté (U12, 44 kg), Srof Kevin (serdülő, 40 kg), Sinka Botond (junior, 48 kg), Benedek Péter (junior 60, kg), Búzás Róbert (junior, 60 kg) és Balázs Klaudia (serdülő 57 kg). Bakos Brigitta (serdülő 42 kg) pedig bronzéremmel zárt.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A szombaton lezárult Utánpótlás Magyar Kupát követően Huszár Árpád, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub – Felcsút SK vezetőedzője számos kiváló teljesítményt emelt ki. Elsősorban Mailát András szereplését méltatta: „Mailát András egy elhúzódó betegség után visszatérve a megszokottnál egy magasabb súlycsoportban, 63 kilósok mezőnyében szerepelt. Itt is kiemelkedett, négy nagyon kemény mérkőzést bokszolva bizonyította, hogy ő a legjobb ökölvívó ebben a súlycsoportban is.”

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Kiemelte még Fazakas István, Bogyor Dávid és Tallósi Vanessza teljesítményét is. Amint elmondta, Fazakas mind a négy napon kiváló ökölvívást mutatott be, meggyőző fölénnyel nyerte a mérkőzéseit. Bogyor Dávidnak három mérkőzése volt. Már az elsőn is szépen teljesített, és aztán folyamatosan javult, mérkőzésről mérkőzésre lépett előre. Tallósi Vanesszának két összecsapása volt, mindkettőt idő előtt befejezve, döntő fölénnyel vívta ki az aranyéremét.

Hozzátette még, hogy az éremkollekció lehetett volna fényesebb is, meglátása szerint Srof Kevin és Búzás Róbert is megérdemelte volna az aranyat. „Nagyon jó teljesítményt nyújtottak a sportolóink ezen a versenyen is, mindenki dicséretet érdemel. Köszönet jár segítőimnek Huszár Dávidnak és Máthé Istvánnak, nekik is nagy szerepük van a sikerek elérésében” – fogalmazott Huszár Árpád, aki ugyanakkor gratulál a sepsiszentgyörgyi fiókegyesület edzőjének, Szőcs Dénesnek is, akinek sikeres munkáját bizonyítja Bogyor Dávid aranyérme.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.