Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hét székelyföldi birkózó nyert országos bajnoki címet

Csulak Noémi , Horváth Bálint Ottó 2022. október 03., 17:29 utolsó módosítás: 2022. október 03., 19:17

Marosvásárhely adott otthont múlt hétvégén az U20-as korosztályú birkózók országos döntőjének, ahol a házigazda klubok képviseletében öt sportoló, illetve a Sepsiszentgyörgyi ISK és a Székelyudvarhelyi Fások versenyzője is országos bajnoki címet nyert.

Hét székelyföldi birkózó nyert országos bajnoki címet
A Marosvásárhelyi ISK és VSK érmesei Fotó: Facebook/Marosvásárhelyi ISK

Összesen 32 klub több, mint 200 sportolója mérettette meg magát a birkózószőnyegeken a marosvásárhelyi Sportcsarnokban, ahol színvonalas párharcok és nagy küzdőszellem jellemezte a versenyt.

A Marosvásárhelyi VSK és ISK kettős leigazolással rendelkező sportolói közül Georgiana Lircă a női 57 kg-os, Bíró Krisztián pedig a 79 kg-os kategóriában szerzett bajnoki címet. Mellettük az ISK-t erősítő Alex Matea és Tănase Márk is aranyérmes lett, míg Gombos Erik és Alex Monai a második, Csiki Ervin és Keresztesi Attila a harmadik, Megyesi Csaba pedig az ötödik helyen végzett.

Az eredményeknek köszönhetően a Fazakacs Csaba, Dragoş Vlad és Gyarmati Ferenc edzők által irányított Marosvásárhelyi ISK fölényesen nyerte meg a csapatbajnoki címet.

A Mureșul birkózója, Böjthe Benjámin a 61 kg-os súlycsoportban hódította el az aranyérmet, míg Márton Tamás az ötödik lett. A sportolókat Molnár Andrea és Márton József edzők készítették fel.

A Kertész Dávid irányította sepsiszentgyörgyi birkózók közül, Kertész Mátyás (54 kg) első helyen végzett, míg Molnár Efraim (74 kg) ötödik, Józsa Máté (57 kg) hetedik, illetve Buna László (65 kg) a kilencedik helyen zárt.

Kertész Mátyás a dobogó legtetején Fotó: Sepsiszentgyörgyi ISK

„Őszintén tudtam, hogy nagy esélyem van rá, mivel tavaly is sikerült, de nem gondoltam volna, hogy ismét képes leszek újra a dobogó legtetején végezni.

Annak ellenére, hogy ez már a második alkalom, még mindig felemelő a tudat, hogy ott vagyok a legjobbak között. A jövőben is szeretném megtartani ezt a jó eredményt és a felnőttek között is dobogóra állni.

Emellett viszont friss edzőként szeretném átadni a tudásom a fiatalabb generációnak is” – nyilatkozta Kertész Mátyás.

A Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub csapata összességében a nyolcadik helyen zárt.

A Székelyudvarhelyi Fások versenyzője, Kaffai Kriszta (edző: Bodrogi Csaba) 55 kg-ban szintén országos bajnoki címet szerzett.

A Székelyudvarhelyi ISK-tól Deák Attila 61 kg-ban bronzérmes lett, míg Miklós Zsolt (125 kg) a negyedik, Balázs Ottó (57 kg) a hetedik helyen végzett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.