Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A vállukon vitték le nagy esése után a favoritot, fair play díjat kaptak érte

MTI 2022. január 01., 14:43 utolsó módosítás: 2022. január 01., 14:45

A női gördeszkadöntősöknek ítélte a szakmai zsűri a tokiói olimpia fair play díját.

A vállukon vitték le nagy esése után a favoritot, fair play díjat kaptak érte
Társai vállukon vitték le a pályáról a világbajnoki címvédőt Fotó: Facebook/Tokio2020

A Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP) pénteki közlése szerint rengeteg jelölés érkezett a felhívásra olimpiai bizottságoktól, nemzetközi sportszövetségektől, versenyzőktől és a szurkolóktól, és tizenhárom került a szűkített listára. Ezek között volt az is, amikor Kozák Luca a 100 méteres gátfutás elődöntőjében, melyben nem ért célba, felsegítette felbukó versenytársát. A döntős jelöléseket a Nemzetközi Fair Play Napon, szeptember 7-én hirdette ki a bizottság.

A szakmai zsűri végül a női gördeszka park versenyszáma döntőseinek ítélte a díjat, akik, nagy esése után, vállukon vitték le a pályáról a világbajnoki címvédő japán Okamoto Miszugut. A fair play díj nyertesei: a japán Joszozumi Szakura és Hiraki Kokona, a brit Sky Brown, az ausztrál Poppy Olsen, az amerikai Bryce Wettstein, valamint a brazil Dora Varella és Yndiara Asp.

„Gratulálok a gördeszkás versenyzőknek. A fair play díjuk nagyon megérdemelt – idézte Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét a CIFP közleménye.

A sport megtanít arra, hogy minden tevékenységünk során a kiválóságra törekedjünk; hogy békében, barátságban éljünk embertársainkkal, tiszteltjük magunkat és másokat, és mindig a fair play szellemiségében éljük az életünket. A sport nemcsak verseny, hanem a sporthoz kapcsolódó értékek közvetítése a világ felé. Ez az, amit mindannyian láthattunk Tokióban a versenypályán”

– tette hozzá.

„Nincs sport fair play nélkül, és ez jelent meg Tokióban is számtalan esetben – mondta Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke. – Nagyon hálásak vagyunk, hogy a NOB-bal közösen az olimpiai játékokon ismételten felhívhattuk a versenyzők, a sportvezetők és a közvélemény figyelmét a fair play fontosságára.”

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.