Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A székely világelső a felépülésére koncentrál, ifjú titán váltja az amerikai versenyen

Horváth Bálint Ottó 2023. június 08., 15:26

Kiújult a sérülése, kénytelen volt lemondani a Los Angeles-i tornán való részvételt Györgydeák Apor, a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team világelső sportolója. A csapatvezető Ilyés Szabolcs a 18 éves Levik Boldizsárral indul a férfi párosok mezőnyében.

A székely világelső a felépülésére koncentrál, ifjú titán váltja az amerikai versenyen
Levik Boldizsár óriásit fejlődött, nagyon erős a támadójátéka és védekezésben is előrelépett Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

Györgydeák Apor felkészülését immár közel egy hónapja hátráltatja a sérülése, május közepén egy edzésen becsípődött egy ideg a hátában. Az orvosi stáb segítségével azonban sikerült olyan mértékben felépülnie, hogy elinduljon a három héttel ezelőtt, ugyancsak Los Angelesben rendezett amerikai versenyen. Ilyés Szabolcs oldalán férfi párosban továbbjutottak a csoportból, de aztán vissza kellett lépjenek a negyeddöntőtől, mivel Apornak akkor is kiújult a sérülése.

Mivel azóta az állapota nem a megfelelő ütemben javult, így a június 21. és július 2. között rendezendő krakkói Európa Játékokon való szereplését szem előtt tartva az újabb tengerentúli viadal helyett a világelső számára a teljes felépülés lesz a legfőbb feladat.

Ilyés Szabolcs, a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team csapatvezetője a Székely Sport érdeklődésére elmondta, hogy Györgydeák Apor még nem épült fel teljesen, emiatt nem vesz részt a hétvégi amerikai tornán. Kifejtette, hogy az edzéseken van egyfajta mozdulat a fejelésnél, ami mindig fájdalmat okoz neki, még a gyulladásnak az utóhatásai lehetnek. Elvégeztek egy MR vizsgálatot is, ami nem mutatott ki semmilyen komolyabb sérülést.

Györgydeák Apor fokozatosan terhelheti magát, a legfőbb feladat számára, hogy teljesen felépüljön Fotó: Facebook/Teqball Romania

„Az orvosi stábbal közösen úgy döntöttünk, hogy jobb, ha kihagyja a tornát, mert ha még jobban kiújul a sérülése, vagy nem tudna megfelelően regenerálódni, veszélyeztetve lenne a krakkói kontinentális olimpián való indulása” – mutatott rá Ilyés Szabolcs.

Kiemelte, itthon specifikus program (labdás edzések, úszás, sportmasszás) szerint készül, és fokozatosan terhelheti magát.

Lényeges, hogy egy hét alatt annyira megerősödjön, hogy utána teljes erőbedobással kemény két hetet intenzíven tudjunk közösen edzeni. Ha ez a hét jól sikerül a rehabilitációjával, közel százszázalékos állapotba kerülhet a krakkói csúcseseményre”

– jegyezte meg a csapatvezető.

Györgydeák hiányában Ilyés Szabolcs a tokaji igazolás, Levik Boldizsárral indul férfi párosban az amerikai körverseny újabb Los Angeles-i állomásán. A 18 éves fiatal teqballos óriásit fejlődött egy év alatt, amióta Székelyudvarhelyen készül, nagyon erős a támadójátéka és védekezésben is előrelépett, többek között tavasszal Aport is megszorongatta döntő szettben a madridi kiemelt tornán.

Ilyés Szabolcs bízik abban, hogy teljesen új felállásban is eredményesek lesznek a hétvégi versenyen Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

Csak a hét elején dőlt el, hogy Levik beugrik Apor helyett, így nem sokat játszottak együtt. Ennek ellenére az elvárásokról Ilyés Szabolcs megjegyezte, hogy a végelszámolásnál mindenképpen ott kell legyenek.

Hozzátette, képesek lehetnek a jó eredmény elérésére, figyelembe véve azt, hogy a férfi páros mezőnye többnyire amerikaiakból áll össze, ők lesznek az egyedüli európai duó.

Ilyés Szabolcs vegyespárosban is érdekelt lesz, ahol a magyarországi Kota Gabriellával áll asztalhoz, akivel még nem játszott együtt, a verseny előtt lesz alkalmuk egy kétórás edzésre. Itt jóval erősebbnek ígérkezik a mezőny, de bíznak abban, hogy sikerül minél tovább menetelniük.

Az amerikai metropoliszban pénteken a vegyespáros kategóriával kezdődik el a viadal, szombaton a férfi párosok küzdelme következik, és Ilyés nagyon reméli, hogy a vasárnapi döntőkben is szerephez jutnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.