Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A nemzetközi mezőnyben is megállják helyüket az udvarhelyiek

Zátyi Tibor 2023. április 18., 15:15

Kiváló eredményekkel tértek haza a Székelyudvarhelyi ISK asztaliteniszezői a győri Reménységek Kupájáról, a nemzetközi versenyen négy dobogós helyezéssel zártak.

A nemzetközi mezőnyben is megállják helyüket az udvarhelyiek
Toró Dávid és Bărdaș Márk az U12-esek dobogóján Fotó: Facebook/György István

Németország, Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Románia és a házigazda Magyarország képviselői vettek részt a Reménységek Kupája elnevezésű, utánpótláskorú (U11, U12 és U13) asztaliteniszezők számára hétvégén rendezett versenyen.

A Székelyudvarhelyi ISK György István edző vezetésével mindhárom korosztályban érdekelt volt. Az U11-eseknél a nagyon erős mezőnyben Szőcs Norbert nem tudott főtáblára jutni, míg Gelei Nimród a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget.

Az U12-eseknél Toró Dávid nagy formában játszott, senki sem tudta megállítani. A dobogó legmagasabb fokára állhatott, míg a harmadikra Bărdaș Márk, aki az elődöntőben szenvedett vereséget. A feltörekvőben levő Dániel Krisztián pedig a legjobb 16 között végzett.

Toró Dávid az U13-asok közt is asztalhoz állt, a jó formája kitartott, ám az elődöntőben megtorpant, így a bronzérem került a nyakába.

Toró Dávid a harmadik helyen végzett az U13-asok között Fotó: Facebook/György István

A fiatal székelyudvarhelyi asztaliteniszezőt egyéni díjban is részesítették, őt választották meg a legjobb külföldi versenyzőnek.

„Az összesített csapatversenyben második helyen végeztünk, két ponttal lemaradva Ceglédtől, ez nagyszerű eredménynek számít. Három kemény nap után vagyunk, nagyon színvonalas megmérettetés volt. A versenyek pedig tovább folytatódnak, szerdán reggel indulunk Franciaországba, Metzben rendezik a WTT Youth Contender (világkupa-sorozat, szerk. megj.) újabb állomását, ahol Toró Dávid az U13-asok között fog versenyezni. A többiek pedig itthon készülnek, hiszen egy hónap múlva házigazdái leszünk az U13-as korosztályos országos bajnokság döntőjének” – mondta el megkeresésünkre György István edző.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.