Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A nagyobbak mezőnyében az elődöntőig menetelt a székelyudvarhelyi asztaliteniszező

Józsa Csongor 2024. június 24., 17:14 utolsó módosítás: 2024. június 24., 19:45

Az ország legjobb tizenhat sportolója mérte össze erejét az U15-ös megmérettetésen, ahol Toró Dávid remekelt, úgy, hogy egy korcsoporttal a fiatalabbakhoz tartozik.

A nagyobbak mezőnyében az elődöntőig menetelt a székelyudvarhelyi asztaliteniszező
A székelyudvarhelyi Toró Dávid vezeti a soron következő évben az U15-ös korosztály országos ranglistáját Fotó: László Ildikó

Az elmúlt héten Bukarest adott otthont az U15-ös korosztályos asztaliteniszezők Top 16-os versenyének. Azaz, az országos ranglista első tizenhat legjobb játékosa szerepelt itt. Két székelyudvarhelyi sportoló is ott volt a mezőnyben, Toró Dávid és Bârdaș Márk. Utóbbi jól kezdett, megverte a későbbi ezüstérmest, de aztán teljesítménye visszaesett, végül a tizenötödik lett.

Toró, aki ebben az évben még az U13-as korosztályhoz tartozik, remekül menetelt, előbb a csoportkörben nyert mindenki ellen, aztán a kieséses szakaszban az elődöntőben állította meg Raul Creucu.

A György István által felkészített asztaliteniszező bronzérmet szerzett, az egész évi teljesítményének köszönhetően pedig januártól úgy lép át az U15-ösökhöz, hogy ő vezeti az országos ranglistát.

A Székelyudvarhelyi ISK legkisebb korosztálya, az U10-esek az Ezüstütő elnevezésű versenyen voltak, amely kiírás egyben az országos csapat- és egyéni versenynek számít. A György Szilárd által irányított fiúk két együttessel neveztek. A Pozsonyi Tamás, Miklós Sándor és György Hunor összetételű gárda a hatodik, míg a Bán Zalán, Hermány Magor és Balázs Ádám trió a tizenhatodik lett. Egyéniben ott voltak a főtáblán, a legjobb 32 között búcsúztak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.