Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A legvégén leállt a címvédő autója, új győztese van a Hargita Ralinak

Józsa Csongor 2023. május 06., 19:12

Végig sakkban tartotta az országos bajnokot az első nap győztese a Hargita Ralin. Új nyertest avattak, a helyiek is örülhettek a legvégén.

A legvégén leállt a címvédő autója, új győztese van a Hargita Ralinak
Galérianézet
Mindkét nap remekül versenyzett Sebastian Barbu Fotó: RallyPhoto Hunters

A pénteki napot követően szombaton kilenc gyorsasági szakasz várt a Hargita Rali mezőnyére az országos bajnokság nyitófordulójában.

Miután letudták az első kört – azaz, a szombati nap teljesítették először a három gyorsasági szakaszt – a Barbu-Iancu duónak megmaradt az az előnye, amit az első nap összegyűjtött (13 másodperc). Az országos bajnok Tempestini tartotta a tempót a nagyszebeni riválisával. Nagy volt a harc a dobogó harmadik fokáért, itt a Gîrtofan-Marișca-Issaev hármas dulakodott, csupán hét másodperc volt hármójuk között.

Fotó: RallyPhoto Hunters

A hazai környezetben versenyző Jakab Attila-Mag Levente páros időközben átvette a vezetést kategóriájában (Nat12), annak köszönhetően, hogy a lövétei gyorsot ők nyerték meg. Így is csak 2 másodperc választotta el őket a második Simon-Verdes egységtől.

A második körben bár Tempestini megnyerte a homoródalmási és a szentpáli gyorsakat is, hátránya nem nagyon csökkent, hiszen Barbu szinte hasonló időket ment. A lövétei sem hozott újdonságot, így megmaradt a 11 másodperces különbség.

Jakab Attila Fotó: RallyPhoto Hunters

Jakab Attila szenzációsan menetelt, az utolsó kör előtt már 24 másodperces előnyt gyűjtött össze kategóriájában.

Az utolsó hurok volt a döntő

Homoródalmáson csak egyetlen másodpercet hozott a címvédő. Szentpálon is csak egy másodperc volt a különbség közöttük, így a lövétei szakaszra úgy érkeztek, hogy Barbuék összetettbeli előnye nyolc másodperc volt. Ennyit kellett volna ledolgoznia egy 13,2 km-es távon Tempestininek.

Az országos bajnoknak végül a rajtig sem sikerült elérnie, technikai okok miatt félre kellett húznia.

A második helyre így a Bogdan Marișca–Sebastian Itu páros jött be. A harmadik pedig a bolgár Issaev–Spirov lett – úgy, hogy Gîrtofan egy gumidefektet szenvedett az utolsó gyorsaságin.

Simone Tempestini Fotó: RallyPhoto Hunters

Sebastian Barbu és Bogdan Iancu tavaly a második helyen végzett a Hargita Ralin, úgy, hogy az utolsó gyorsaságin fékproblémákkal kellett megküzdeniük, így akkor a címvédő bebiztosította a győzelmet.

Ezúttal szinte tökéletes versenyzéssel lettek elsők a nagyszebeniek, először nyertek Székelyudvarhelyen.

A helyiek is örülhettek, a 12-es kategóriában a Jakab Attila–Mag Levente duó szombaton óriásit ment, majdnem minden etapot megnyertek, így a dobogó legfelsőbb fokára állhattak.

A Hargita Rali 31. kiadása óriási népszerűségnek örvendett, mind a Székelyudvarhely közelében lévő futamokon, mind a városban rendezett szuperspeciálisra nagyon sok sportszerető látogatott ki.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.