Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Második leggyengébb vb-szereplésével hetedik lett hazai vízben a magyar férfi pólóválogatott

MTI 2022. július 03., 15:49 utolsó módosítás: 2022. július 03., 15:52

A magyar férfi vízilabda-válogatott a hetedik helyen végzett a hazai rendezésű világbajnokságon: Märcz Tamás együttese a viadal vasárnapi zárónapjának első helyosztóján 8-6-ra győzte le Montenegrót.

Második leggyengébb vb-szereplésével hetedik lett hazai vízben a magyar férfi pólóválogatott
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy a csapat, úgy a szurkolók sem arra készültek, hogy ezen a napon csak a hetedik helyért küzdhet a magyar válogatott, a Hajós Uszoda környékén ugyanis sokan próbáltak túladni az esti programra - közte a döntőre - szóló jegyükön.

A két csapat a csoportkör nyitányán találkozott, a magyarok akkor 12-8-ra diadalmaskodtak.

A két, vélhetően nem túl motivált gárda elképesztően sok hibával kezdte az összecsapást, rengeteg volt a rossz átadás, lövés. Közel hat percig nem esett gól, ekkor Nagy Ádám használta ki, hogy senki sem támadta meg.

A második negyed elején Zalánki Gergő ötméteresével növelték előnyüket a házigazdák, majd Burián Gergely is betalált, közben a kapuban Lévai Márton továbbra is hibátlanul védett.

A montenegróiak másfél negyed után találtak be először, Jansik Szilárd azonban megúszásból gyorsan visszaállította a háromgólos különbséget.

A rivális első fórját pillanatok alatt értékesítette, másodszor is Dusan Matkovic volt eredményes. Vámos Márton hat másodperccel a félidő előtt iratkozott fel a gólszerzők közé.

A harmadik negyedben majdnem három percet kellett várni az első gólra, ekkor Varga Dénes talált be megúszás után, a montenegróiak kettős fórból sem tudtak gólt szerezni. Végül egy perccel a játékrész vége előtt szépítettek, igaz, ehhez egy magyar kézre is szükség volt, ellenkező esetben Lévai ezt is simán fogta volna.

A magyar csapat azért ezt a negyedet is megnyerte, köszönhetően Nagynak, aki a vízből magasan kiemelkedve, magabiztosan értékesített egy előnyt.

A magyar csapat számára a világbajnokság utolsó nyolc perce egy kihagyott fórral kezdődött, majd Zalánki-góllal folytatódott. A montenegróiak fórban egy szép kombinációval szépítettek, majd akcióból is betaláltak.

Támadásban megakadtak a magyarok - a montenegrói cserekapus, Petar Tesanovic remekül szállt be, 12 lövésből 9-et fogott -, a rivális egy gólra zárkózhatott volna fel, de két előny is kimaradt - ekkor már szorványos füttyszó is hallatszott a nagyjából félházas lelátóról, de a győzelem nem forgott veszélyben.

A magyar válogatott ennél csak egyszer szerepelt gyengébben világbajnokságon, 1986-ban Madridban kilencedikként végzett.

Vizes világbajnokság, férfi vízilabdatorna, a 7. helyért:
Magyarország–Montenegró 8-6 (1-0, 4-2, 2-1, 1-3).
Gólszerzők: Nagy Á., Zalánki 2-2, Burián, Jansik Sz., Vámos, Varga Dé. 1-1, illetve Matkovic, Averka, Perkovic 2-2.
Magyarország:  Lévai Márton - Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Varga Dénes, Hárai Balázs, Vámos Márton, Zalánki Gergő. Cserék: Vogel Soma (kapus), Pohl Zoltán, Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Burián Gergő, Nagy Ádám.

További helyosztók:
az 5. helyért:
Szerbia-Egyesült Államok 18 óra,
a 3. helyért:
Horvátország-Görögország 15.30,
döntő:
Olaszország-Spanyolország 21.00.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.