Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A hegyekből leszalad a tengerpartra a székelyudvarhelyi ultrafutó

Józsa Csongor 2024. április 09., 17:20

Több mint száz kilométeren keresztül, megküzdött a tereppel, a szintkülönbségekkel és a szokatlan meleggel is. A legvégén a dobogóra állt a VSK Székelyudvarhely atlétája.

A hegyekből leszalad a tengerpartra a székelyudvarhelyi ultrafutó
Fél napig szaladt, ennyi idő kellett a 110 km megtételéhez Fotó: Facebook/Fazakas Bíborka

Az elmúlt hétvégén a horvátországi Umag központtal rendezték az ISTRIA 100 by UTMB elnevezésű terepfutóversenyt. Ez egy világszerte ismert és elismert megmérettetés, a rajtvonalnál a majdnem félezer induló között ott volt Fazakas Bíborka, a VSK Székelyudvarhely ultrafutója.

Nem ez volt számára az első ilyen jellegű megmérettetés, az UTMB (Ultra-Trail du Mont Blanc) szlovéniai és francia állomásán is részt vett az elmúlt években, a horváton most indult el először. Mint megfogalmazta, ez másképp nehéz, mint a többi.

A szombati reggeli rajtnál a 110 km-es távon indult. A 4 400 szintkülönbségű megmérettetés a hegyekből kezdődött, majd Umagba érkezett, azaz a tengerpart közelében volt a cél.

Fotó: Facebook/Fazakas Bíborka

Végig jól halad a szovátai atléta, pedig a nagy hőség nem igazán könnyítette meg a dolgát, 28 fokban szaladtak. Az élmezőnyben volt, a legvégén pedig 12 óra 36 perc 4 másodperc alatt teljesítette a távot. Ezzel az összesített ranglistán (ahol együtt van a férfi és a női versenyző is) a 13., a nőknél a 3., míg kategóriájában (40-44 évesek) az első lett.

Eddigi karrierjének legnagyobb sikerének könyvelte el a VSK Székelyudvarhely ultrafutója az elmúlt hétvégi teljesítményét.

„Stabilan, nyugodtan mentem végig. Nagyon meleg volt, egy percet sem álltam, hanem haladtam, ahogy azt az edzőmmel, Lőrincz Olivérrel megbeszéltük, elterveztük. Minden jól alakult, 37 kilométerrel a vége előtt értem utol az akkori harmadik helyezettet. Onnan kicsit izgultam, hogy nehogy visszaelőzzen, de mint később kiderült erre nem is volt esélye.

Nagyon boldog vagyok az eredménnyel, a versenyzésemmel, egyszerűen most minden annyira jó volt!” – összegzett a VSK közösségi oldalán az atléta.

Bíborka a tervek szerint egy hónap múlva indul újabb megmérettetésen, a magyarországi Ultra Trail-en.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.