Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A három évvel nagyobbakkal is felveszi a versenyt Toró Dávid

Zátyi Tibor 2023. március 14., 16:11 utolsó módosítás: 2023. március 14., 16:29

Kiváló eredménnyel, bronzéremmel zárta az U15-ös korosztályú asztaliteniszezők Román Kupáját a székelyudvarhelyi Toró Dávid, aki átlagban három évvel kisebb ellenfeleinél.

A három évvel nagyobbakkal is felveszi a versenyt Toró Dávid
Toró Dávid az U13-as Román Kupán ezüst-, míg az U15-ös RK-n bronzérmet szerzett Fotó: Facebook/Federația Română de Tenis de Masă

A Bukarest melletti Izvorani településen található Sydney 2000 sportkomplexumban rendezték meg az U15-ös korosztályú asztaliteniszezők Román Kupáját. A megmérettetésen részt vett a Székelyudvarhelyi ISK csapata is: Toró Dávid, Bărdaș Márk, Sebők Márton, Gellei Kristóf, Balázs Hunor és Kovács Lóránt állt asztalhoz.

Habár mindannyian U13-as korosztályúak, mivel a legjobb 16-ban vannak a korcsoportjuk országos ranglistáján, így elindulhattak az U15-ösök között is. A hat fiúból Bărdaș és Toró a főtáblára jutott, előbbi a kilencedik lett, míg utóbbi meglepetésre dobogóra állhatott, karnyújtásnyira volt a döntőtől.

Toró Dávid egészen az elődöntőig menetelt, ahol az U15-ösök legjobbja, Robert Istrate következett. A székelyudvarhelyi asztaliteniszező 2–1-re vezetett, ám ellenfele nagyon összeszedte magát, fordított, majd a finálét is megnyerte.

Nagy meglepetésnek számít, hogy érmet szerzett, egyáltalán nem számítottunk erre a nagyszerű eredményre. Végig 2-3 évvel idősebbekkel játszott, ez is bizonyítja Dávid klasszisát”

– mondta tanítványáról György István edző.

U15-ös asztalitenisz Román Kupa, lányok: 1. Andreea Jifcu (CSS Slatina), 2. Florentina Boroica (Besztercei VSK), 3. Patricia Stoica (ACSOV Pantelimon) és Iarina Precup (Zilahi VSK).

Fiúk: 1. Robert Istrate (Bukaresti Steaua), 2. Cristian Podar (Besztercei VSK), 3. Mihai Nagy (Besztercei Gloria) és Toró Dávid (Székelyudvarhelyi ISK).

A fiatalok, köztük Toró Dávid Izovrani-ban maradtak, ahol elkezdődött az ETTU Talent elnevezésű edzőtábor. „Ezen az U13-as európai ranglista élmezőnyébe tartozó asztaliteniszezők vesznek részt, a legjobbak közül szinte mindenki itt van, 15 fiú és 15 lány” – folytatta György István, aki január vége óta az U13-as romániai válogatott szövetségi kapitánya lett.

Az udvarhelyi asztaliteniszezők programja nagyon zsúfolt, július közepéig minden hétvégén legalább egy verseny vár rájuk. Jövő héten a fővárosban rendezik a felnőtt egyéni román bajnokságot, míg a Szuperliga valószínűleg április végén ér véget: amennyiben az utolsó előtti fordulóban a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK 3–0-ra vagy 3–1-re legyőzi a címvédő Bukaresti Steauát, bajnok lesz, egyébként biztosan ezüstérmes.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.