Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A harmadik helyen zárta a Szeben ralit a csíkszeredai kettős

Dobos László 2021. augusztus 03., 11:06 utolsó módosítás: 2021. augusztus 03., 11:49

A kolozsvári Simone Tempestini nyerte a Szeben ralit, az országos bajnokság hetedik futamát, amelyen Adrian Teslovan és Cseh Vajk Imre a kedvező döntések nyomán a harmadik helyen zárt.

A harmadik helyen zárta a Szeben ralit a csíkszeredai kettős
Sikeres versenyen vannak túl a Mitsubishi Lancer EVO-val Fotó: Facebook/Adi Teslovan

A címvédő és összetettben éllovas Tempestini/Sergiu Itu (Škoda Fabia R5) mögött a dobogóra még a Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2) kettős és a csíkszeredai Adrian Teslovan/Cseh Vajk Imre (Mitsubishi Lancer EVO) duó állt fel.

A székelyföldi csapat az ötödik helyen ért célba, de mégis megszerezte a dobogós helyet, mert a versenybírók az előttük végző Dan Gîrtofant 5 perccel büntették, Adrian Răspopát pedig kizárták.

„A Szeben ralik mindig a legnehezebbek közé tartoznak, és ez így volt idén is. Autót és embert nem kímélő pályákon zajlott le hétvégén a bajnokság hetedik futama, amelyen sikerült megnyernünk a kategóriát, és az összetettben az előkelő harmadik helyen végeznünk.

A pálya nehézségét jelzi, hogy a mezőny egyharmada nem tudta befejezni a versenyt. Ez a harmadik dobogós helyünk az idei bajnokságban, a Hargita, a Bákó és a Szeben ralin is dobogóra álltunk, és az összetettben is feljöttünk a harmadik helyre.

Kecsegtető ez a helyezés, de tudatában vagyunk, hogy a bajnokság még nem zárult le, sok van még hátra. Szeptember elején a Jászvásár ralin is szeretnénk az élmezőnyben végezni” – nyilatkozta a Székely Sportnak Cseh Vajk Imre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.