Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A gyergyói ökölvívók megmutatták, hogy a nemzetközi élvonalhoz tartoznak

Gergely Imre 2023. június 25., 20:08 utolsó módosítás: 2023. június 25., 20:09

Pozsonyban versenyzett az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub négy fiatal ökölvívója: az Olimpiai Reménységek Tornájáról két aranyéremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal térhetnek haza.

A gyergyói ökölvívók megmutatták, hogy a nemzetközi élvonalhoz tartoznak
A székelyföldi csapat az Olimpiai Reménységek Tornáját követően Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A magyar válogatott színeiben szerepelt a gyergyószentmiklósi székhelyű Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnál fejlődő Benedek Péter, Fazakas István és Srof Kevin, valamint az EGÖSK sepsiszentgyörgyi alegységének sportolója, Bogyor Dávid a hétvégén.

Az Olimpiai Reménységek Tornáján mind a három éremből gyűjtöttek, ebből két aranyat.

Benedek Péter a junior korosztály 52 kilós súlycsoportjában az elődöntőben a cseh Tomás Ondra ellen győzött, a döntőben pedig az izraeli Maik Eliyahu Tayber ellen is nyert.

Fazekas István (U14, 52 kg) előbb a szlovákiai Kristián Bukovsky-t búcsúztatta, majd a lengyel Kewin Trukawka ellen is diadalmaskodott.

Bogyor Dávid (U14, 60 kg) útja a döntőbe a lengyel Patryk Borowicz legyőzésével nyílt meg, itt azonban az ellenfele, a cseh Jan Sykora lett a győztes.

Srof Kevin (U14, 40 kg) az elődöntőben a görög Alexandrosz Konsztantinodisszal találkozott, és jól teljesített ugyan, de végül nem sikerült döntőbe jutnia, így ő bronzérmes lett.

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetőedzője, Huszár Árpád elégedett mind a négy fiú teljesítményével. Leszögezte, további nemzetközi rutinra van még szüksége a tanítványainak, de ez a verseny egy nagyon jó erőfelmérő is volt számukra.

Megmutatta, hogy sportolóink ott vannak, ahol a nemzetközi korosztályos élvonal tart”

– fogalmazott Huszár.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.