Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A gyergyói legjobbak a hétvégén már hazai közönség előtt bokszolnak

Gergely Imre 2022. december 14., 12:53

Még ifjúsági korosztályú sportolóként, 18 évesen vívhatott döntőt Csiki Róbert a Papp László Felnőtt Magyar Bajnokságon. Két győztes mérkőzés után az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub–Felcsút SK sportolója ezüstérmes lett.

A gyergyói legjobbak a hétvégén már hazai közönség előtt bokszolnak
Élete első felnőtt versenyén a dobogó második fokára léphetett fel Csiki Róbert (balra) Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Újabb nagy lépés és szép eredmény a gyergyószentmiklósi székhelyű Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub életében. Első saját nevelésű sportolójuk mutatkozhatott be a felnőtt ökölvívás világában. A debütálás nem is akárhogyan sikerült. A Miskolcon megrendezett Papp László Felnőtt Magyar Bajnokságon a 60 kilós súlycsoportban induló Csiki Róbert először Balogh Dominik ellen lépett szorítóba, aki ellen a második menetben döntő fölénnyel győzött.

Ezt követően a magyar bajnokság tavalyi ezüstérmese, Balog Márk következett, akit pontozással győzött le egy látványos mérkőzésen.

A döntőben is szépen helytállt Római Ruben ellen, de végül az ezüstérmet akasztották a gyergyószentmiklósi sportoló nyakába

– ismertette az EGÖSK vezetőedzője, Huszár Árpád keddi sajtótájékoztatóján

„Egy 14 éves kisfiúval kezdtem dolgozni négy és fél évvel ezelőtt. Mondtam akkor a szüleinek, hogy nagyon hosszú és kemény munka áll előttünk, ahhoz, hogy behozhassuk a lemaradást azokkal szemben, akik már jóval fiatalabb kortól elkezdték ezt a sportot. Ez a munka vezetett a magyar felnőtt bajnokság döntőjébe, és ott is egyenlő félként tudott szerepelni Robi. Csak gratulálni tudok neki és nagyon büszkék lehetünk rá.

Ő az első olyan sportoló, aki az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub neveltjeként jutott idáig, és egy igazán sikeres jövő áll előtte. És jönnek utána a fiatalabbak is, akiknek ő mutatja a példát, és akik pár év múlva szintén a felnőttek között is a legjobbak között lesznek”

– fogalmazott a mérkőzés után Huszár Árpád.    

Magyar bajnokok találkoznak a IV. Székely Régió Kupán

A magyarországi verseny után a hétvégén hazai környezetben lép szorítóba Csiki Róbert, több mint tíz más gyergyói érmessel együtt. Pénteken 15 órakor az elődöntőket rendezik, szombaton 15 órától a döntőkre kerül sor a Székely Régió Kupán.

A legjobb gyergyói bokszolók ellenfelei szintén kiemelkedő sportolók lesznek, az EGÖSK azokat hívta meg a tornára, akik idén a különböző korosztályú magyar bajnokságok aranyérmesei, illetve dobogósai voltak.

A színvonal tehát garantált. A hangulatot, élményt fokozzák még az eseményt színesítő zenei és táncprodukciók, számos értékes tombolatárgy vár a gazdájára, de Takács Deze Péter, a „magyar ökölvívás hangja”, azaz a legfontosabb magyarországi versenyek műsorvezetője is hozzáteszi ehhez a magáét. Érdemes lesz kilátogatni a gyergyószentmiklósi Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpontba. A belépés ingyenes.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.