Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Góbék párosa húzta a rövidebbet, de nem maradt érem nélkül Kínában

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 07., 10:22 utolsó módosítás: 2023. augusztus 07., 10:49

Bronzérmet szerzett a kínai Csingtaóban rendezett kiemelt tornán a Székelyudvarhelyi Góbék Teaqball Team párosa. Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor többet is kihozhattak volna ebből a versenyből, de egy banális hiba miatt elveszítették az elődöntőt.

A Góbék párosa húzta a rövidebbet, de nem maradt érem nélkül Kínában
A vesztes elődöntő után könnyedén nyerték meg a bronzmérkőzést Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A világelithez tartozó székely teqballosok augusztus elején egymás után két nívós ázsiai viadalon vesznek részt, amelyeken a céljuk nem is lehet más, mint a dobogós helyezés, illetve a tornagyőzelem. Az elmúlt hétvégén a kínai Csingtaóban álltak asztalhoz, ahol a mezőnyben néhány erős európai páros mellett főként az ázsiai válogatottak képviselői indultak.

Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs csoportelsőként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, szettveszteség nélkül nyerte meg a kínai, a dél-koreai és szingapúri kettősökkel szembeni mérkőzéseket. A negyeddöntőben a jó erőkből álló indonéz csapattal találkoztak, akikkel a torna előtti közös edzésen már játszottak, és simán húzták be a párharcot.

A legjobb négy között az ázsiai bajnok thaiföldi válogatott, a Phakpong Dejaroen és Uthen Kukheaw alkotta kettős következett, velük a Góbék egy végletekig kiélezett parázs összecsapást vívtak a márciusi dubaji tornán, amikor a csoportban két szoros szettben sikerült legyőzzék őket.

Ezúttal is szorosan alakult a mérkőzés, Györgydeák és Ilyés az első játszmában 12-9-re nyertek, így előnybe kerültek.

A második szettben 11-9-es vezetésnél a győzelemért adogathattak, de az ellenfél sorozatban három ponttal fordított és kiegyenlített. A döntő szettben 9-9-nél ismét a thaiok kezelték jobban a végjátékot, és megnyerték az elődöntőt.

Vasárnap a bronzéremért játszottak a székely teqballosok, akik 12:3/12:8 arányban könnyedén győztek a lengyel válogatott Franczuk Bartlomiej és társa, az amerikai Frankie Diaz ellen. A tornát az első kiemelt, Európa-bajnoki címvédő magyarországi páros, Bányik Csaba és Katz Balázs nyerték meg, akik a döntőben három játszmában verték a thaiföldieket.

A versenyt követően Ilyés Szabolcs, a Góbék Teqball Team csapatvezetője a csalódást keltő vesztes elődöntő kapcsán rámutatott, egy rossz technikai döntés okozta a vereségüket.

Amikor a második szettben az utolsó ütésnél megnyerhettük volna a meccset, Apor hirtelen jött kérdésére hátulról sajnos egy rossz technikai választ adtam, aki emiatt végül fejjel ütötte át a labdát jobbcsapó helyett, és a szettet ezzel elveszítettük”

– nyilatkozta Ilyés Szabolcs. Hozzátette, ezt leszámítva a döntő játszma szintén nyerhető volt, de a végjátékot ismét a thaiok házták be.

Ezt még mindenképpen meg kell tanulnunk és fejlődnünk benne, hogy ha egy meccset gyakorlatilag agyon nyerünk, de mégis döntő szettre kerül sor, tudjuk behúzni.

Kár ezért az elődöntőért, mert jól játszva, szépen építettük fel a mérkőzést a világ egyik legjobb párosa ellen, a végén egy banális hiba miatt elúszott a második szett, utána meg a döntő játszma is. Három kiemelkedő férfi páros volt ezen a tornán, sajnos mi húztuk a háromból a rövidebbet” – jegyezte meg.

A Góbék sportolói nem pihenhetnek, Kínából hétfőn szöuli és bangkoki átszállások után szerdán érkeznek meg Thaiföldre, a Szamuj-szigetre, ahol csütörtöktől vasárnapig még nagyobb színvonalú tornára számítanak, hiszen az európai versenyzők mellett több kiemelt hazai páros tagja a mezőnynek. Az egyéniben világelső Györgydeák Apor Thaiföldön már vegyespárosban is érdekelt lesz, a többszörös világbajnoki érmes amerikai Margaret Osmundson oldalán játszik.

Barabási két bronzérmet szerzett

A marosvásárhelyi Transilvania Teqball Team képviselője, Barabási Kinga szintén bronzéremmel gazdagodott, ráadásul kettővel, hiszen női párosban és vegyespárosban is felállt a dobogóra a magyarországi játékostársaival. Janicsek Zsanett oldalán az elődöntőben nagy csatában szenvedtek vereséget a thaiföldi duóval szemben, de a kisdöntőt megnyerték a magyarországi Dézsenyi Zsófia és amerikai társa, Carolyn Greco ellen, míg Katz Balázzsal a legjobb négy között a Bányik-Janicsek kettőstől kaptak ki, a bronzmeccsen viszont három szoros játszmában nyertek a thaiföldi Uthen Kukheaw és Jutatip Kuntatong ellen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.