Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

A szünetben a szlovákok vezettek, a lefújáskor ukrán öröm

Józsa Csongor 2024. június 21., 18:13

Sokkal jobban indította a mérkőzést Szlovákia a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójának mérkőzésén Ukrajna ellen. Az előnyt megszerezték, a győzelmet ellenlábasuk kaparintotta meg.

A szünetben a szlovákok vezettek, a lefújáskor ukrán öröm
Jaremcsuk elgurította Dubravka mellett Fotó: Friedemann Vogel/EPA/Agerpres

Pénteken délután Szlovákia egy győzelemmel Ukrajnával szemben bebiztosíthatta továbbjutását a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjából a düsseldorfi összecsapáson. Az első fordulóban a szlovákok 1–0-ra nyertek Belgium ellen, az ukránok 3–0-ra kikaptak a románoktól.

A kezdeti puhatolózást követően a Francesco Calzona által irányított gárda vette át az irányítást, a 17. percben a belgák ellen gólt szerző Schranz közelről bólintott az ukrán kapuba egy bal szélről érkező beadást követően.

Mudrik két lehetősége jött a sorban, az elsőt hatástalanították még a kapura lövés előtt, a másodikat Dúbravka védte. Az ukránok játéka feljavult, ez nem csoda, hiszen a második vereség a kontinenstornánról való búcsújukat jelentette volna. A szünet előtt még Zincsenko csavart rá egy szabadrúgást huszonötről, ezt is hárította a szlovákok kapusa, maradt az 1–0.

A második felvonást erőteljesebben kezdték a sárgamezesek, az 54. percben jött az egyenlítés, Zincsenko passza után Saparenko tíz méterről küldte a hálóba (1–1).

Ezt követően egyik csapat sem vállalt túl sok kockázatot, igencsak nehézkésen jutottak el a kapuig. Aztán az ukránok kapcsoltak rá, a 74. percben Mudrik lövése a bal kapufán csattant.

A 80. percben Jaremcsuk nem hibázta el, a csatár remek labdát kapott, a kapu előterében átvette, elgurította Dúbravka mellett (1–2).

Válaszképp a szlovákoknak megvolt az esélyük, hogy két ízben szabadrúgásból egyenlítsenek, az egyik fölé szállt, a másikat védte a kapus.

A pihenőt követően többet beleadott Ukrajna, meg is lett a gyümölcse, ezzel megszerezték első győzelmüket a foci Eb-n. Az E csoport második fordulójának másik meccsét, a Belgium–Románia találkozót szombaton 22 órától rendezik.

Labdarúgó Európa-bajnokság, E csoport, 2. forduló:

Szlovákia–Ukrajna 1–2 (1–0).
Düsseldorf, vezette: Michael Oliver (angol).
Gólszerzők: Ivan Schranz (17.), illetve Mykola Shaparenko (54.), Roman Jaremcsuk (80.).
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Skriniar, Hancko (Obert, 67.) – Kucka, Lobotka, Duda (Benes, 60.) – Schranz, Bozeník (Strelec, 60.), Haraslín (Suslov, 67.). Szövetségi kapitány: Francesco Calzona.
Ukrajna: Trubin – Timcsuk, Zabarnij, Matvijenko, Zincsenko – Saparenko (Talovjerov, 90+2.), Szudakov, Brazsko (Szidorcsuk, 85.) – Jarmolenko, Mudrik (Malinovszkij, 85.) – Dovbik. Szövetségi kapitány: Szerhij Rebrov.

Labdarúgó Európa-bajnokság, E csoport, 2. forduló

1970. 01. 01. 02:33SzlovákiaUkrajna1-2
1970. 01. 01. 02:33BelgiumRománia2-0

Labdarúgó Európa-bajnokság, E csoport

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Románia
2
1
0
1
3-2
3
2
Belgium
2
1
0
1
2-1
3
3
Szlovákia
2
1
0
1
2-2
3
4
Ukrajna
2
1
0
1
2-4
3

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.